Menu

Referat fra generalforsamlingen 2019

image
07. februar 2020 kl. 08:01

 

  1. Valg af dirigent

 

Jesper Vigel blev foreslået af bestyrelsen og blev valgt.

Jesper startede med at konstatere at generalforsamlingen var lovligt indkaldt, og løb efterfølgende dagsordenen igennem for generalforsamlingen

 

 

  1. Formandsberetning 2019

 

Formand Allan Sørensen gik i gang med sin formandsberetning.

 

Med fare for at gentage mig selv, men “SIK”ke et år vi har haft”.

 

Jeg synes at Svaneke Idræts Klub køre godt. Med det mener jeg at vi har mange aktiviteter i klubben, vi har mange medlemmer, vi har en god økonomi, vi har et lavt kontingent, som endda er et fælles kontingent. Vi har et godt samarbejde med andre idrætsforeninger og Svaneke Friskole. Vi har gode og aktive udvalg og en bestyrelse som arbejder godt sammen (uden alt for mange møder)

Jeg er i året blevet ringet op af andre klubber på Bornholm, som spørger til hvordan vi gør med vores kontingent, og hvordan vi lykkes med at få piger til at spille fodbold. Dejligt at kunne give gode ideer videre.

 

Af nye aktiviteter, har vi i år startet floorfitness og der er koblet springtræning til vores Krudtugler. Dejligt at jeg næsten hvert år kan fortælle om nye aktiviteter i klubben. At folk har lyst til at starte nye hold op hos os, og at folk tager initiativer.

 

Men de mange medlemmer og hold giver os også udfordringer. Vi har faktisk ikke tider nok i hallen til hver dag. Gymnastik, fodbold og badminton “kæmper” om tiderne i hallen. Det er jo en dejlig positiv udfordring, som ikke er helt nem at løse. Hallen er fuldt booket alle hverdage fra kl. 15-21.

 

Floorball

 

Floorball har igen i år et voksne hold, som spiller hver torsdag. Der har været en del udskiftning på holdet hen over de sidste par år. Der er en stor aldersspredning, da yngste mand er 17 og ældste mand nærmere sig de 50 år. Der bliver gået til den, svedt, råbt og grinet af hinanden. Når vi spiller floorball skal der jo sættes bander op. De sidste par år, kunne det godt ske at man liiiiiige kom lidt sent, så banderne var sat op. I år er mændene lidt tidligere på den. Jeg ved ikke helt hvorfor, men tror da ikke at det har noget at gøre med at der er kvindefodbold lige inde.

 

 

 

Badminton

 

Her har vi oplevet en kæmpe fremgang. Mest på børneholdene, men også på vores voksne hold. Der kommer op mod 30 børn og unge hver fredag mellem kl. 15-17. De er også begyndt at være med til stævner rundt omkring på Bornholm, og de har taget medaljer med hjem. Det er mange år siden at Svaneke IK badminton sidst har haft nogle med til stævner. Forsæt det gode arbejde Ulla.

Som sagt er der også godt gang i motionist badminton. Til tider er alle baner i brug om tirsdagen fra kl. 19-21, hvor både kvinder og mænd spiller.

 

Gymnastik

 

Gymnastik afdelingen har 12 forskellige hold. Det er hold fra de helt små fra 2 år og op til 70+. Det synes jeg er ret flot, at vi i en klub som vores, kan tilbyde så meget forskelligt gymnastik. Det er også blevet bemærket i DGI, da Svaneke blev udnævnt til året klub ved forårsopvisningen i Aakirkeby. Her blev Iben også kåret til årets ungdomsleder. Kæmpe stort tillykke til gymnastik afdelingen og til Iben.

Årets højdepunkt er jo gymnastik opvisningen i Svaneke hallen. Fantastisk at se de mange holds flotte opvisning. Jeg bliver imponeret hvert år. Det er også dejligt at mærke den gode stemning der er. Det er en dag fyldt med smil, glade børn og voksne, en masse flot gymnastik og en masse kagespisning. Det er lige som det skal være.

Der skal også lyde en tak til alle de firmaer der er med til at sponsere gaver til det store lotteri spil.

Tak til alle instruktørerne og en specielt tak til udvalget, som er Louise, Charlotte og Lisbeth.

 

Fodbold

 

Afdelingen har 11 hold. De yngste er 3 år og de ældste er 50 +. Temmeligt stærkt at vi er med i de fleste rækker som DBU Bornholm tilbyder. Svaneke IK fodbold har nu også et damehold i fodbold. Det synes jeg er ret stærkt. De startede i foråret, og i løbet af året kom der flere og flere til. Pigefodbolden har efterhånden også en del piger der spiller fodbold. Resultatmæssigt toppede året da pigerne vandt pokalfinalen i U12 rækken. Drengene er også flot repræsenteret i de Bornholmske rækker, så igen et rigtigt flot fodbold år.

Året var også hvor der igen, efter en lang pause, blev holdt en flot fælles ungdoms fodboldafslutning. Det var meget festligt at være en del af, rigtigt god stemning af de ca. 140 der var med til festen. Året 2019 blev også året hvor Svaneke fik to herre senior hold. Det er ret flot.

Tak det Peter Clausen for det utrættelige og fantastiske arbejde du gør og tak til alle trænerne.

 

 

 

 

 

Fodboldbaner/Hal

 

Det er dog ikke alt der er positivt. Vi kæmper meget for at vores fodboldbaner bliver opgraderet, så de ikke er så slidte, som de har været de sidste mange år. Helt ærligt, så synes jeg det er for dårligt, at vi kun har en træningsbane og en kampbane. Vi har 11 fodboldhold som spiller på banerne, udover det så bruger skolen og de mange lejrskolebørn, også vores træningsbane. Hvilke jeg synes er godt, men vores baner burde være bedre. Jeg kommer ret meget rundt på fodboldbanerne på Bornholm, både som spiller og træner. Jeg har ikke set andre baner der er så slidte som Svanekes baner. Vi er i kontakt med kommunen om det, men desværre er der ikke rigtig velvilje til at gøre noget ved det.

Svaneke hallen er også temmelig sligt. Desværre er der ikke mange penge der går til vedligeholdelse af Svaneke hallen. Dog har vi lige fået et nyt musikanlæg, hvilke vi er glade for.

 

Knæk Cancer

 

Igen i år var vi med til Knæk cancer. Det er en dejlig dag, og stor opbakning fra Svaneke og omegn. Vi kunne dog godt tænke os at flere fra øen deltog. Igen i år fik vi samlet godt med penge ind og der er en dejlig stemning hele dagen. Lige fra morgenbuffet fra aktive kvinder og til den sidste kagekrumme er spist, efter mange timers idræt.

 

Friskolen

 

Desværre må Svaneke Friskole ikke længere give et tilskud til vores kontingent. Vi har været glade for det tilskud som skolen har givet os. Vi fortsætter selvfølgelig vores gode samarbejde med skolen og håber at det bla. kan resultere i vores længe ønskede multibane.

 

Regnskab

 

Om lidt kommer Søren ind på vores regnskab, som er ret flot. Klubben har to store indtægtskilder. Vores kontingenter og fra vores loppemarked. Havde vi ikke haft loppemarked, så havde vi måtte skrue ned på nogle af vores aktiviteter og op for kontingentet. Når I hver sommer hjælper til omkring loppemarked, er det en kæmpe hjælp til os. Mette gør et kæmpe stykke arbejde for at koordinere det hele og Orla for at styre kørsel hele året.

 

Hermed vil jeg slutte min formandens beretning med at sige tak til bestyrelsen og alle vores medlemmer i SIK. Det er jer der er med til at gøre idrætten så god i Svaneke

 

 

  1. Gennemgang og godkendelse af regnskabet for 2019

 

Søren Holm gennemgik regnskabet for 2019, der viste et flot overskud på kr. 84.202,84.

 

En kontingentstigning på 100 kr., så man nu betaler 600 kr. for at dyrke al idræt i Svaneke, flere medlemmer, flere sponsorer, en gymnastikopvisning og endnu engang et loppemarked der gav et stort overskud er de store poster der trækker i positiv retning.

Med flere hold i fodboldafdelingen, så stiger holdgebyrer, dommerudgifter og trænerlønninger, og så kostede det også lidt at holde ungdomsafslutningen i fodbold.

Gymnastikafdelingen har været ude og investere i nye redskaber, og her er udgifterne til trænere også steget pga. flere hold.

 

Regnskabet blev godkendt med klapsalver!

 

  1. Indkomne forslag

 

Der var ingen forslag (Bestyrelsen havde modtaget forslag, men valgte at det skulle diskuteres på næstkommende bestyrelsesmøde)

 

  1. Valg til bestyrelsen

 

Søren Holm (villig til genvalg)

Peter Kofoed-Dam (villig til genvalg)

Peter Clausen (villig til genvalg)

 

Alle tre blev valgt med klapsalver

 

  1. Valg af suppleant

 

Mette Jacobsen på valg (villig til genvalg)

 

Mette blev valgt med klapsalver

 

  1. Valg af revisor og suppleant

 

Claus Jacobsen på valg (villig til genvalg)

Suppleant – Jesper Vigel (villig til genvalg)

 

Begge blev valgt med klapsalver

 

  1. Valg af fanebærer

 

Morten Hjorth Hansen på valg (villig til genvalg)

 

Morten valgt med klapsalver

 

 

  1. Eventuelt

 

Orla Søborg-Madsen fortalte lidt om at loppemarked kørslen godt kunne bruge et par ekstra hænder, især når der kom en lidt større opgave, hvor vi skulle rykke ud i løbet af nogle få dage. Der var så en i forsamlingen der meldte sig som hjælper, men hvis man har lyst til at hjælpe en weekend engang imellem, så kontakt endelig Orla på mobil: 61180501

 

Lasse havde et ønske om at trænerne/holdene skulle huske at få rullet målene ud fra stadionbanen når de var brugt, så var det meget nemmere og slå græsset for kommunen. Det tog fodboldformanden til efterretning.

 

Så blev der snakket lidt om det nye tiltag fra DBU om at klubberne kunne opstarte en E-sport afdeling i de bornholmske klubber hvor man skal spille FIFA2020. Forsamlingen syntes det lød utroligt spændende, da der er mange der spiller computerspil.

Klubben har sendt følere ud, om der er en eller måske to som har lyst til at stå for dette. Bestyrelsen har ikke ressourcerne til at skulle stå for dette også. Vi håber på der er nogen der melder sig.

 

Bestyrelsen skulle nu til at kåre årets SIK’er, og her blev Mette Bay Jacobsen meget fortjent kåret. Mette sidder i bestyrelsen, og hun står for at arrangere vores store loppemarked. Hun er også i gang med at planlægge en Ølfest i Svanekehallen til marts, og så er hun også spiller på vores damehold i fodbold. En ildsjæl der knokler for vores klub.

 

Dirigent Jesper Vigel takkede for god ro og orden, og bad forsamlingen rejse sig og udbringe et trefoldigt leve for Svaneke IK.

 

Referat godkendt af:

 

Allan Sørensen, Formand Svaneke IK                          Jesper Vigel, Dirigent

Luk