Menu

En grøn/hvid fodboldkæmpe er ikke iblandt os længere

image
21. marts 2020 kl. 13:46

Svaneke Idrætsklub mistede i søndags den 15 marts, en af klubbens, igennem tiderne store fodboldkæmper, Henri Olsen, da denne pludseligt gik bort på Svaneke Havn i armene på sin kone Helle.

Henri har igennem rigtig rigtig mange år, sat et kæmpe sportsligt og organisatorisk fodaftryk på Svaneke Boldklubs historie. Han var en af 1-holdets stjerner igennem en af Svaneke Boldklubs storhedstider i halvfjerdserne, hvor holdet prægede Bornholmsserien og spillede sig op i Danmarksserien i 1972. Igennem mange år figurerede han på 1-holdet som en stærk og hurtig forsvarsspiller.

Organisatorisk deltog han i Klubbens bestyrelse og fodboldafdeling, deriblandt som fodboldsformand i flere år. Henri var også en af foregangsmændene i en ny bestyrelse, som gik forrest da Boldklubben sidst i 80-erne var ude i en stor økonomisk krise, som truede Boldklubbens eksistens. Henri var med til, sammen med flere andre, at få Svaneke Boldklub på rette spor igen.

Fodbolden og Svaneke Boldklub har altid fyldt meget i Henris, hans familie og søskendes liv, og familien har på mange fronter præget Boldklubben positivt igennem rigtig mange år.

Henri kiggede ofte forbi stadion hvis der var kamp, selv mange år efter hans spiller og lederkarriere i Boldklubben var overstået. Ofte kunne man møde Henri, til en hyggesnak på bænken ved indgangspartiet på Stadion, til en hvilken som helst kamp.

I dag tog vi afsked med ham ved stadion, hvor mange var samlet i deres biler for at sende Henri en sidste hilsen

En stor grøn/hvid fodboldkæmpe er ikke iblandt os længere, og Klubbens tanker går derfor til Helle, Maja og Ditte og familier i denne svære tid.

Ære være Henri Olsens minde.

Svaneke Idrætsklub

Jesper Vigel