Beretning 2019

ÅRSBERETNING FOR SVANEKE IKs FODBOLDAFDELING

Der har igen været fuld knald på fodboldafdelingen i 2019, og vi er igen blevet flere medlemmer.

Vi er det sidste år steget fra 153 medlemmer til 201, så vi er blevet 48 medlemmer mere i løbet af 2019.

Fra 2014 til 2019 er vi blevet 159 flere fodboldspillere i klubben. Det er er stigning som der bliver snakket om på resten af øen.

Hermed en kort gennemgang af lidt af de ting som er sket i 2019.

Ungdomsfodbolden i Svaneke:

Vi kan nu bryste af os af at have hold tilmeldt i alle rækker, og vi har træningstilbud til alle aldersgrupper både hos pigerne og drengene og igen i år kan vi melde om flere børne- og ungespillere i Svaneke.

Vi har ikke haft ligeså mange aktiviteter som i 2018, hvor der både var børnestævner, DBU pigeraketten, og ungdomsrejse for hele ungdomsafdelingen, men ind imellem skal vi også lige puste ud som klub, men mon ikke fodboldformanden i 2020 finder på lidt igen.

U12 og U10 pigespillerne og trænerteamet Allan og Luna var ude og rejse med RIK´s piger som vi efterhånden har haft rigtigt mange gode timer med. Der blev fyldt en bus op med spillere, trænere og forældre, og de kørte afsted til Fredericia hvor de deltog i Madsby Cup der er et rent pigestævne. Pigerne klarede sig virkeligt godt og vandt flere kampe, og havde en rigtigt god tur.

Stor triumf for U12 pigerne der vandt pokalfinalen mod Viking med 4-1.

U12 pigerne spillede cupfinale den 16. juni på Nexø stadion og sikke en kamp. Der blev virkeligt spillet flot fodbold af begge hold, men svanekepigerne var bare lidt bedre. Et kæmpe tillykke til vores pigeafdeling der virkelig har fået gang i pigerne.

Efter en del års pause, blev der igen holdt fælles fodboldafslutning i Svaneke hallen, og sikke en fest!!

153 spillere/forældre/søskende/trænere var klar til fodboldafslutning for ungdommen i Svaneke.

Der blev spist lækker mad, hygget, snakket, leget, uddelt medaljer og pokaler til den store guldmedalje.

Som noget nyt var der en pokal der hed årets ungdomsspiller, den gik til Theodor Kaas Pedersen, der har haft en god sæson, og har spillet sig på Elite Bornholm holdet som fast mand.

En kæmpe stor tak til alle der støttede op om afslutningen, køkken og barpersonalet der fik det hele til at køre perfekt hele aftenen, kagedamerne, og de forældre der blev og hjalp til med at rydde op.

Tak til Svaneke Bryghus Restaurant for utrolig lækker mad, Frisko Is for at sponsorere is til alle børnene.

Tak for en rigtig dejlig aften til jer alle, og mon ikke vi prøver igen til næste år.

Seniorfodbolden i Svaneke:

På seniorsiden har der også kommet flere spillere, og vi har et 11 mands hold i Serie 1, et 7mandshold samt et masters hold.

Der har været masser af spillere til træning, som regel mellem 15-20 spillere og der har været kamp om pladserne på 1. holdet, der ligger i toppen af serie 1, og holdet har gode chancer for at deltage i det nye oprykningsspil til Bornholmsserien så vi går et spændende forår i møde. 7-mandsholdet kan når de går til den, spille lige op med alle hold i rækken, men der er mange forskellige spillere hver gang, og det koster lidt point, men de skal nok komme i foråret.

Masters klarer sig flot og hvis de kan undgå for mange skader, så er det et hold som vil spille med om guldet i foråret. Skader kostede lidt point i efteråret, men mon ikke spillerne er ved at være kampklar igen.

Fodboldfitness blev lukket ned pga. for lidt tilmeldte, men efterfølgende meldte der sig et trænerteam(Rikke og Sille) på banen og så blev der startet et damehold i Svaneke, efter mange års pause, og det kan man vidst godt kalde en kæmpe succes. De har i løbet af året bare blevet flere og flere, og er nu omkring 15-20 spillere.

De har deltaget i deres første indendørsstævne, hvor de gjorde det virkeligt flot, og de har fået så meget blod på tanden, så der er blevet tilmeldt et damehold til udendørsturneringen. Så det bliver spændende at følge holdet.

Vores stadion/træningsbane:

Det har igen været et meget hårdt år for vores baner dels pga. den varme sommer vi havde, men også fordi vi bliver flere og flere hold, så vi bliver nødt til at bruge vores stadion som træningsbane, og det er bestemt ikke optimalt, og der er flere klubber der brokker sig over at spille kampe på vores bane.

Banerne bliver passet lidt mere end tidligere, men det er slet ikke nok, og vi har i løbet af 2019 haft flere snakke med folk fra kommunen og politikerne, da det er under al kritik at man ikke kan hjælpe os mere.

Vi har noget goodwill hos politikerne, da vi for en del år siden, samarbejdede med kommunen om at lukke vores yderste bane, pga. få medlemmer, og der er snak om at den igen skal gøres klar så vi kan bruge den som træningsbane. Det ville tage meget af presset på vores stadion. Vi håber på der sker noget i 2020, for det er bestemt ikke i orden sådan som det er pt. med vores baner.

Knæk Cancer arrangement

Fodboldafdelingen deltog igen i år i klubbens Knæk Cancer arrangement, hvor der blev samlet næsten kr. 10.000 ind til det gode formål. Så fedt at der er så mange der vælger at støtte dette arrangement.

Til sidst vil fodboldudvalget gerne takke alle vores trænere for det kæmpe stykke arbejde I gør ude på banerne, uden jer ingen hold.

Hvis der går nogen rundt med en træner/hjælpetræner/holdleder i maven så tag kontakt til os, da vi i løbet af 2020 vil få brug for flere trænere/ledere.

En kæmpe tak skal også lyde til vores fantastiske sponsorer, samarbejdspartnere samt SIKs bestyrelse.

På fodboldudvalgets vegne

Peter Clausen